Sälja guldsmycken

Under årens lopp har de flesta samlat på sig en del guldsmycken som man aldrig kommer använda. Varför inte då sälja guldsmycken och få bra betalt för guldet? Att sälja guld och speciellt guldsmycken är ett effektivt sätt att snabbt få in lite extra pengar.

Guldsmycken till pengar

Man har sina favoritsmycken som man använder oftare än andra, och så har man vissa som man inte använder alls. De som inte används är ofta ärvda smycken som man själv inte valt ut. Varför då inte sälja guldsmycken och tjäna extra pengar. Beroende på guldkvalitet och vikt så kan du tjäna många tusen extra.

Priset du får när du säljer guldsmycken beror dels på guldens karat och såklart dess vikt. Vanliga smycken brukar ha 18 eller 24karat guld. Finare smycken är ofta 24 karat, då är guldet så rent det kan bli. Många ringar och andra guldföremål håller 18karat. Lite större guldföremål kan innehålla så lågt som 9 karat.

Sälja gudsmycken tryggt

Det rör sig om ganska stora pengar när man ska sälja guldsmycken, därför är det viktigt att man hittar en aktör som är seriös och som man vet har bra guldpriser. De flesta stora aktörer på marknaden är seriösa, annars hade dom inte funnits kvar. Däremot ska man se upp när det gäller vilka guldpriser de ger dig som ska sälja guldsmycken. Många gånger är det här de försäker tjäna lite extra pengar.

Vad som är normalt guldpris och inte går inte att säg, men för ett 18karatssmycke brukar det ligga kring 200kr. Detta uppdateras såklart flera gånger per dag beroende på guldmarknaden.

Se till att sälja guldsmycken till någon som skickar försäkrade, rekommenderade brev med posten. Se även till att du har rätt att ångra dig ifall du skulle få en annorlunda värdering gentemot vad du trodde att du skulle få.